” ‘Vreti sa explicati de unde vin aceste informatii? Din ce sursa?’

Cu alte cuvinte, Gertrude Cayce voia sa-l faca pe sotul ei sa explice de unde lua materialul pentru ‘lecturile’ sale; si prin ce mecanism putea sa raspunda cu exactitate la toate acele intrebari din domenii atat de diverse: medicina, psihologie, istorie, fizica, chimie, astronomie, astrologie, politica, economie, arta… O biblioteca n-ar fi de ajuns! Cand sotia sa il intreaba de unde isi ia toate cunostintele, Cayce descrie ceea ce traditia numeste ‘Cartea Vietii’, sau ‘Memoria Universului’, iar indienii, ‘Akasha’.

Cartea o poti cumpara de aici.

“Profetiile nu sunt facute sa terorizeze. Ele trebuie sa fie luate in serios, dar cu calm si in mod constructiv, conform proverbului: ‘Un om avertizat face cat doi’. (Dupa parerea mea, ar fi fost mai corect sa se spuna: ‘O femeie avertizata face cat trei’. Femeile sunt deseori mai curajoase.)

Prin urmare, profetiile nu sunt nici de dispretuit, nici de neglijat. Asta le e greu oamenilor sa inteleaga. Ele sunt doar un stimulent, care iti cere sa actionezi asupra ta insuti. Dar publicul prefera catastrofele – ca la romani: paine si circ! (Ganditi-va, de exemplu, la numarul spectatorilor care se aduna la un accident. Dar nu ca sa anunte salvarea, nici sa dea o mana de ajutor jandarmilor, ci ca sa-si ia portia de adrenalina!) O intreaga presa zisa ‘de senzatie’ – piata groazei – exploateaza acest instinct morbid. Cititorii vor gasi ceea ce cauta: nu vor lipsi razboiul si cataclismele, si nici mortii cu miile. Insa cei care se bucura de ele astazi vor fi cei care vor pieri: pacticand in mod viclean cu forta distrugerii, ei vor fi primele victime. Dimpotriva, cei care au reactionat cu toata forta, prin ganduri si fapte, impotriva fortelor negative, in ei insisi si in exterior, vor fi cei care vor trece printre furtuni. Vor supravietui… si vor reconstrui, pentru ca poarta in ei o mentalitate creatoare.”

Up06062020

“In ultima instanta, criza economica nu a facut victime ‘nevinovate’. Victimele consimtisera, mai mult sau mai putin, la aceasta stare de lucruri nesanatoasa, care se sprijina pe egoismul social, pe materialism, pe cursa imbogatirii care trece inainte de orice…

Cayce a fost intrebat in ziua de 15 ianuarie 1932:

‘Care esta cauza acestei mari prabusiri si cat putem astepta, in Statele Unite, intoarcerea la conditii normale?’

‘… Cand cei mai multi vor vedea ca un anumit ideal a redevenit regula generala, atunci ne putem astepta la o ameliorare, nu in sensul in care o inteleg oamenii, adunand dolar peste dolar, ci la satisfactie generala si la intelegere, una fiind rodul celeilalte.’

Cu alte cuvinte, trebuie urmarita mai intai bunastarea generala, intr-un spirit de intelegere.  Nu sa-i coplesesti pe oameni cu impozite, mai ales pe cei saraci. Tarile comuniste ofera un exemplu contrar principiului amintit de Cayce mai sus: economii care se tarasc in marasm, cozi lungi in fata magazinelor de alimente pe jumatate goale. De ce? Pentru ca in aceste tari oamenii nu sunt multumiti, nici fericiti, nici satisfacuti. Dovada: cincisprezece milioane dintre ei au fugit in Vest din 1945. Cati in sens contrar?

‘Vreo doisprezece insi, spune Alexandre de Marenches. Proportia: unul la un milion. Acest vot este cel mai extraordinar dintre cate s-au vazut vreodata, dar nimeni nu vorbeste despre asta’.

Totusi, multi experti occidentali, printre care faimosul John Kenneth Galbraith, considera ca Statele Unite au recreat, in anii ’80, conditiile nesanatoase din anii ’20. Bogatia este din nou in mod primejdios in mainile unui mic numar de oameni, agricultura merge taras-grapis si marile industrii traditionale se epuizeaza (metalurgie, textila, de automobile, santiere navale…). Toate acestea agravate de razboiul endemic care face ravagii in tarile producatoare de petrol din Orientul Mijlociu.”

Up22062020

“Profetii mincinosi fac parte din decorul ‘sfarsitului timpurilor’. Cayce nu a precizat teoriile lor si nici nu a dat indicatii asupra personalitatii lor. A preferat sa insiste pe mesajul evanghelic, pentru ca auditorii sa poata judeca singuri.

Mai intai trebuie sa fii atent la cei care propaga o doctrina… pe care nu o urmeaza ei insisi. ‘Faceti ce va spun eu, nu faceti ce fac eu’. Asta este o categorie de profeti mincinosi foarte raspandita: predica saracia evanghelica si strang o adevarata avere in domeniul imobiliarului. Predica fraternitatea intre toti oamenii, dar ii harazesc infernului pe cei care nu sunt de acord cu ei! Predica cinstea, dar Bisericile lor, sau sectele, sau asociatiile actioneaza de parca banul n-ar avea miros… Pe scurt, profetii mincinosi se recunosc dupa faptul ca nu traiesc dupa propriile lor teorii: promit ca vindeca totul… dar e o minciuna. Adevaratii maestrii prefera discretia. Deoarece, spune Cayce, numai:

‘In masura in care te rogi si traiesti in acord cu rugaciunea ta, e posibila vindecarea.’

Toate profetiile considera ca o caracteristica a ‘sfarsitului timpurilor’ faptul ca oamenii se agita si se intreaba in cine sa se increada. Atentie! Daca avem incredere:

‘… in personalitati publice si oficiale: acestea au esuat si sunt de vina pentru conflictele care distrug actualmente lumea.’

Cayce isi pune aici auditorii in garda impotriva cultului personalitatii: in 1942 era epoca de glorie a lui Hitler, Stalin, Mussolini…

Avertismentul a ramas actual! Singurul criteriu de incredere este respectarea Legii iubirii. Cel care e exigent cu el insusi va fi exigent si fata de liderul pe care il va vota. Nu exista decat o singura intrebare-cheie, spune Cayce:

‘Astazi, criza care afecteaza toate natiunile pe tot pamantul este o sfidare la adresa inteligentei umane (…). Si noi va trebui sa raspundem sincer la urmatoarea intrebare: chiar sunt cel care are grija de aproapele meu?’.”

Up26062020

“Intr-o ‘lectura’ ulterioara, din 19 iunie 1942, doamna Cayce ii cere lui Edgar sa mai vorbeasca despre ura rasiala.

‘Si in aceasta privinta se poate raspunde ca Dumnezeu nu face favoritisme. Cel care a indeplinit voia Tatalui Meu, acela este fratele meu, sora mea, mama mea (…). Asa ca trebuie sa faceti ceva pentru rasele dispretuite, care au fost neglijate, aici si in alte parti.’

Unii vor intr-adevar ca negrul sa fie fratele lor… dar cumnatul lor, asta e cu totul altceva! Sunt totusi convins ca intr-o zi nu se va mai pune aceasta problema: dermatologii vor reusi sa albeasca pielea neagra (in Statele Unite se fac cercetari intense in acest scop!), sau, ceea ce ar fi mult mai inteligent (si mai putin jignitor pentru Creator!), se va ajunge in sfarsit la respectul reciproc dintre principalele rase.”

Up27062020

“Mai doriti sa vi se vorbeasca despre Antihrist, sa stiti pana unde va merge nelegiuirea lui si cat de cumplita va fi persecutia pe care o va starni impotriva Bisericii. Mai vreti sa fiti exact informata asupra aparitiei sale si sa cunoasteti cat de mare va fi puterea lui. Ati binevoit sa ma intrebati despre aceste lucruri, iar eu, fidelul vostru slujitor, voi face intocmai transcriind aici ceea ce pare din acest moment sigur in legatura cu Antihrist.

Mai intai, trebuie sa explic de ce personajul va fi numit Antihrist. Pentru ca va fi opus in toate privintele lui Hristos (…).

Hristos era umil, el va fi plin de semetie; Hristos i-a ajutat pe cei umili si i-a indemnat pe pacatosi la ispasire; el ii va dispretui pe umili si ii va slavi pe cei pacatosi, ii va lauda pe necredinciosi si va propavadui neincetat viciul. Va aboli legea evanghelica, va stabili in lume cultul demonilor; va umbla dupa propria lui slava si se va numi singur Dumnezeu atotputernic.

Se va naste din randul poporului evreu si din tribul lui Dan, conform vechii profetii: ‘Iata ca Dan a devenit o naparca pe drum si vipera pe carare; a muscat piciorul calului, sperand astfel ca il va da jos pe calaret’. Va fi deci asemenea sarpelui ascuns pe drum si pitulat pe marginea potecii, pentru a-i musca pe cei care vor merge pe drumul dreptatii si a-i otravi cu veninul rautatii sale (…).

Alaturi de antihrist vor sta constant magii, vrajitorii si ghicitorii. Vor fi preceptorii si educatorii lui, ei insisi fiind condusi de diavol. Ei il vor initia in stiintele nefaste si in practicarea tuturor nelegiuirilor. Spiritele rele vor fi sefii, asociatii, tovarasii lui de arme si de placeri; nu-l vor parasi niciodata.

Ajuns la varsta virila, el se va duce la Ierusalim, unde va face sa piara in chinurile cele mai atroce pe crestinii pe care nu-i va putea converti la doctrina lui, si isi va inalta tronul in templul sfant. Va recladi, intr-adevar, edificiul sfant pe care regele Solomon l-a inaltat pe vremuri Domnului; ii va reda vechea splendoare si va face din el salasul sau.”

Disponibil pentru imprumut.

Daca vrei cartea ta, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *