“Ce e mai trist decat ca moartea sa-ti devina ultima dorinta? Sa ajungi sa crezi, cu toata inima, ca acolo se afla linistea si dragostea dupa care ai tanjit si pentru care ai luptat o viata intreaga, sa iti doresti sa mori pe campul de lupta, prea obosit pentru a te mai tine, curajos pe picioare, Exista totusi ceva si mai trist. Mai trist e sa fi trait o viata fara continut, fara culoare, fara zambete, dragoste si lumina; sa astepti ca lucrurile sa se schimbe de la sine, fara sa faci nimic concret, si sa te regasesti, peste ani si ani, in acelasi loc, neschimbat.”

Cartea o poti cumpara de aici.

“Intr-o zi de vara, am intrat in camera unui hotel, unde un fluture se lovea de geamul transparent dinspre curte. Cred ca facea asta de ore bune. De unde atata energie, vointa sau nestiinta? De ce nu voia sa zboare prin camera, fericit? Ei bine, acolo, afara, erau lumina, viata, fericirea, dincolo de sticla transparenta ce parea ca nu exista, intre viata si moarte. Am deschis geamul si l-am impins cu un gest, fara a-l atinge. Curentul de aer l-a dus si i-a aratat calea. Il priveam urcand spre cer de parca l-ar fi umplut o bucurie nebuna, in timp ce culorile de toate nuantele ale aripilor lui scanteiara in lumina soarelui pentru cateva secunde, dupa care l-am pierdut in zare, de mic si firav ce era. Am oferit bucurie unei fiinte, am schimbat o viata fara sa o ating. O viata scurta, ce pare neinsemnata. Un alt fluture, mai putin colorat, s-a stins pe marginea pervazului, poate pentru ca nu am ajuns la timp. Uneori, ma lovesc si eu de cate un zid transparent, iar cineva imi face vant din nou, spre drumul meu. Cateodata, stiu cine, alteori, doar simt cum ma poarta curentul de aer spre lumina. Ar fi frumos sa stiu cand am noroc. Norocul, ca si ghinionul, de altfel, este democratic. Nu tine cont nici de cine il cauta, nici cand, nici cum. Nu te intreaba de sex, culoarea pielii sau educatie, inteligenta sau statut social. Pur si simplu vine spre tine, daca alegi sa te duci spre el, cu incredere. Fiind om, nu fluture, avand constiinta si inteligenta superioara, norocul ti-l atragi. Te poti duce spre geamul luminat al viatii tale, chiar daca cineva trebuie sa te impinga de la spate. Daca nu te duci acolo si stai ascuns dupa dulap, nu te vede nimeni si te usuci in singuratate. Datoria ta e sa cauti lumina, sa nu renunti nici atunci cand esti in intuneric. Pentru ca, de multe ori, te poti da batut sau refuzi ajutorul exact atunci cand esti aproape, prea aproape, pentru a-ti permite sa te opresti.”

Up13122020

“Daca ti-a fost copilaria partea cea mai frumoasa a vietii, o vacanta lunga si fermecatoare, plina de prieteni si aventuri, fara frici absurde si griji apasatoare, de ce nu poate sa-ti fie si restul vietii la fel?

Mai devreme sau mai tarziu, greselile tale nu vor mai conta. Nu le lasa sa te doboare. Cu totii avem multe de invatat din propriile greseli, iar dupa ce facem asta, vine si timpul sa le lasam in urma si sa ne folosim de experienta acumulata. A te lasa invins de umbra esecurilor tale inseamna sa pasesti pe calea sigura catre locul in care nu te poti bucura de viata ta. Viata nu iti este definita de esecuri si greseli, esti si poti mult mai mult decat atat.

Intr-o zi vei fi mort, chiar tu. Imagineaza-ti o clipa a unei zile din viitorul indepartat pentru noi, cei de astazi, raportat la o viata de om. De exemplu, o zi de sambata, 5 august 2197, ora 10:23. In acel moment, peste aproape doua secole, intr-o zi normala si plina de activitati pentru cei de atunci, unii oameni vor merge la serviciu, altii vor savura o cafea pe terasa, o parte din ei vor fi in vacanta, altii, bolnavi, altii vor tunde gazonul etc. Imagineaza-ti ca te afli acolo si privesti de sus o piata aglomerata, plina de oameni. Iti imaginezi? Ei bine, te asigur ca niciunul dintre ei, nu doar din piata respectiva, ci de pe tot globul, nu se va gandi vreodata sa judece ceea ce ai facut tu cu viata ta. Asta in cazul in care tehnica nu va fi atat de avansata incat sa te readuca la viata. Iata, deci, cat de mult pret vor avea, in cele din urma, parerile altora despre tine sau despre ceea ce faci. Pentru ca, oricum, totul va fi uitat. In concluzie, sunt ferm convins ca trebuie sa traiesti exact asa cum iti doresti, asa cum visezi, fara ca parerile altora sa iti afecteze viata. Mai bine concentreaza-te pe sansa ta de a face ceva extraordinar pentru tine sau pentru ceilalti, atata timp cat esti aici, in viata.

Aminteste-ti cate clipe intense, frumoase si demne de retinut ai trait in ultimii zece ani, realizand faptul ca, daca vei avea tot atatea in urmatorii zece, nu vei fi neaparat implinit. Nu astepta momente potrivite, fa acum ceea ce iti doresti!”

Disponibila pentru imprumut.

Daca vrei cartea ta, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *