“Consider citatele niste mini-manuale de instructiuni pentru suflet. Tocmai faptul ca le apreciez utilitatea m-a facut sa scriu cartea de fata. Nu fiindca am incredere in propria intepciune, ci fiindca am incredere in puterea cuvintelor de a ne ajuta sa ne resetam intentiile, sa ne limpezim gandurile si sa cream o naratiune alternativa la vocea indoielii care ne murmura in minte multora dintre noi -, cea care ne spune: ‘Nu poti, n-o sa faci asta, n-ar fi trebuit sa faci asta.’ Citatele, in esenta, striga aproape intotdeauna: ‘Ba da!’

Cartea de fata isi propune sa fie o carte ‘ba da’.”

Cartea o poti cumpara de aici. 

“Nu trebuie sa-ti gasesti un loc de munca care sa-i linisteasca pe ceilalti in privinta a ceea ce considera ei ca ar fi succesul tau. Nu trebui sa explici ce ai de gand sa faci cu viata ta. Nu trebuie sa-ti justifici educatia primita demonstrandu-i avantajele financiare. Nu trebuie sa-ti mentii impecabil istoricul de credit. Oricine se asteapta sa faci asa ceva nu intelege nici istoria, nici economia, nici stiinta, nici artele. Trebuie sa-ti platesti singur factura la curent. Trebuie sa fii bun. Trebuie sa dai tot din tine. Trebuie sa gasesti oameni care te iubesc cu adevarat si sa-i iubesti si tu la fel de adevarat. Dar asta e tot.”

Up05122020

“Mare parte din vietile noastre se scrie prin cele mai fundamentale, mai esentiale povesti despre inceputuri. Cine te-a iubit cel mai mult? Cine te-a convins sa crezi in sfarsit in tine insuti? Din ce gradina sau ghiveci sau crapatura  din trotuar ai crescut? De unde ti-ai primit apa?

Esti o fiinta muritoare, la fel ca orice om si carabus, ca orice urs negru si somon. Toti vom muri, dar numai unii dintre noi vom muri maine sau la anul sau in urmatoarea jumatate de secol. Si, in general, nu stim cand vom muri si de ce. Misterul acesta nu este blestemul existentei noastre, ci este minunea ei. La asta se refera lumea cand vorbeste despre cercul vietii din care facem parte cu totii, fie ca ne-am inscris sau nu – viii, mortii, cei care se nasc chiar in clipa asta si cei care se sting. Incercarea de a te plasa in afara cercului nu te va salva de la nimic. Nu te va feri de durere si nici nu-i va apara de ea pe cei pe care-i iubesti, cand vei muri tu. Nu-ti va lungi viata si nici nu ti-o va scurta. Esti aici. Deci fii aici. Deocamdata, o sa-ti fie mai bine cu noi.”

Disponibila pentru imprumut.

Daca vrei cartea ta, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *