“Daca vei respecta regulile si metodele schitate in aceste lectii rezultatele nu vor intarzia sa apara. Iti vei atinge scopurile mai eficient si mai repede decat credeai ca e posibil. Dar este foarte probabil sa nu asociezi cu aceste lectii succesul pe care il vei avea. Un motiv este ca nu se va petrece nimic extraordinar in timp ce sau dupa ce iti vei programa mintea subconstienta. Nu va veni niciun cor de ingeri si nici nu se va anunta cu surle si trambite ca afirmatiile tale functioneaza sau ca ti-ai atins scopurile. Aceste lucruri pur si simplu se petrec in mod natural si fara efort constient.”
Cartea o poti cumpara de aici.
“Pentru a folosi cu succes mintea subconstienta este necesar sa te afli intr-o stare modificata de constiinta. Aceasta stare este naturala, dar este diferita de starea normala de veghe. Prima dovada a necesitatii intrarii intr-o stare modificata de constiinta pentru a avea accea la mintea subconstienta, a fost adusa, din cate stiu eu, de studiile lui Elmer si Alyce Green, la Fundatia Meninger intre 1964 si 1973. Cuplul format din sot si sotie a studiat indivizi care realizau, la vremea respectiva, fapte supraomenesti. Ei au studiat, printre altele, fachiri indieni in timp ce erau ingropati de vii timp de sase zile, sau erau asezati pe un pat de cuie, sau isi schimbau ritmul batailor inimii sau temperatura corpului. L-au studiat pe Jack Schwarz, din Oregon, in timp ce isi strapungea bratul cu tije metalice nesterilizate. Schwarz isi controla sangerarea, nu s-a infectat niciodata, iar ranile se vindecau rapid fara a lasa niciun semn. Cei doi Green au facut masuratori ale temperaturii trupului, ale rezistentei pielii, ale tensiunii arteriale, ale pulsului si ale undelor cerebrale.
Acesti subiecti aveau in comun un singur lucru in timp ce realizau aceste lucruri extraordinare: se aflau intr-o stare modificata de constiinta.
Exista patru stari ale mintii: beta, alfa, teta, si delta, si ele se diferentiaza intre ele printr-o modificare a undelor cerebrale masurata cu un electroencefalograf.
Starea beta este starea noasta normala de veghe si este caracterizata de o frecventa a undelor cerebrale de la 14 cps (cicluri pe secunda) la 100 cps. Frecventa nu este numai mai inalta decat a altor stari, dar este si mai fluctuanta. Aceasta deoarece mintea noastra in stare de veghe este foarte ocupata. Suntem constienti de multe lucruri care se petrec in jurul nostru. Aceasta perceptie constienta este esentiala pentru a realiza activitatile zilnice si pentru a supravietui. Atentia noastra se schimba in permanenta. Ne aflam in stare beta aproape tot timpul cat suntem treji.
Starea alfa este caracterizata de o frecventa a undelor cerebrale intre 8 si 13 cps. Intram in mod natural in starea alfa de mai multe ori pe zi, dar de obicei numai fugitiv. Uneori putem pluti in aceasta stare. Ar putea fi definita ca o stare de reverie. Poate uneori te-ai plictisit, de exemplu, sa astepti la un rand care inainta incet. Priveai ceva, dar nu erai concentrat asupra obiectului pe care il priveai. Mintea ta era in alta parte. Erai intr-o stare alfa. Starea alfa este considerata o stare ‘meditativa’ – o stare de concentrare relaxata si atenta. Cand esti in aceasta stare, pierzi notiunea timpului. Te poti uita la un perete de cinci minute si crezi, in mod eronat, ca il privesti de numai cateva secunde.
Starea teta (intre 4 si 7 cps), este similara celei alfa, dar este mai profunda si este caracterizata de intelegeri intuitive bruste. Aceste intelelegeri sunt globale. Un exemplu clasic de intelegere globala este compararea modului in care au compus muzica Beethoven si Mozart. Beethoven compunea liniar, masura cu masura, adeseori mergand inapoi si inainte, schimband notele. Mozart spunea ca melodia venea spre el dintr-o data si in intregime. Tot ce avea de facut era sa o astearna pe hartie. Acesta este prototipul gandirii globale.
Ultima stare este starea delta (3 cps sau mai putin). Aceasta este starea de somn in care nu suntem constienti. Visele apar in starile alfa si teta.
Intorcandu-ne la subiectii celor doi Green, unicul lucru pe care il aveau in comun atunci cand isi controlau involuntar functiile corpului, erau ca se aflau in stari alfa sau teta de constiinta. Astfel, undele cerebrale din starile alfa si teta sunt porti catre mintea subconstienta. Mintea subconstienta va accepta prompt sugestii si comenzi in starile alfa si teta ale mintii. Sugestiile si comenzile pentru mintea subconstienta sunt relativ ineficiente cand mintea se alfa in starea beta in care predomina mintea constienta.”
Daca vrei cartea ta, click aici.
One Reply to “Mintea subconstienta – duhul tau fermecat”