“Nu este ciudat ca nu gasim nicaieri in istorie relatari despre o mare personalitate care si-a castigat maretia prin minciuna, tertipuri si tradarea partenerilor de afaceri?”

Cartea o poti cumpara de aici.

“Orice grup de oameni care isi vor coordona mintile in spiritul unei armonii perfecte poate sa creeze o ‘Minte Superioara’. Grupul poate sa fie format din orice numar de oameni, de la doi in sus. Cele mai bune rezultate apar atunci cand sunt contopite sase sau sapte minti.

S-a sugerat ca Iisus Hristos a descoperit cum sa foloseasca principiul chimiei mintii si ca faptele Lui aparent miraculoase s-au nascut din puterea pe care au obtinut-o prin contopirea mintilor celor doisprezece apostoli. A fost subliniata ideea ca, atunci cand unul dintre apostolii sai a tradat (Iuda Iscarioteanul), ‘Mintea Superioara’ s-a dezintegrat si Iisus a avut parte de cea mai mare catastrofa din viata Sa.

Atunci cand doi sau mai multi oameni isi armonizeaza mintile si obtin efectul numit ‘Mintea Superioara’, fiecare persoana din grup este investita cu puterea de a lua legatura si de a aduna cunoastere prin mintile ‘subconstiente’ ale tuturor celorlalti membrii ai grupului. Aceasta putere devine imediat vizibila, avand efect de a stimula mintea pana la o viteza ridicata de vibratie, si isi face simtita prezenta sub forma unei imaginatii mai bogate si a constiintei a ceea ce pare a fi un al saselea simt. Acest al saselea simt este canalul prin care ideile noi apar ‘fulgerator’ in minte. Acele idei adopta natura si forma subiectului care domina mintea individului. Daca tot grupul s-a reunit cu obiectivul de a discuta un subiect dat, ideile referitoare la subiectul respectiv vor inunda mintile tuturor celor prezenti, de parca ar fi dictate de o influenta exterioara. Mintile celor care participa la ‘Mintea Superioara’ se comporta asemenea unui magnet, atragand idei si stimulente mentale cu o natura foarte organizata si practica, izvorand din – nimeni nu stie de unde!

Procesul de contopire a mintilor descris aici ca o ‘Minte Superioara’ poate fi comparat cu actiunea cuiva de a conecta un numar mare de baterii electrice la un singur cablu de transmisie. ‘intensificand’ astfel puterea care trece prin linia respectiva cu cantitatea de energie pe care o inmagazineaza bateriile. Lucrurile stau exact la fel in cazul contopirii mintilor individuale intr-o ‘Minte Superioara’. Prin principiul chimiei mintii, fiecare minte stimuleaza toate celelalte minti din grup, pana cand energia mentala devine ata de puternica incat strapunge barierele si se conecteaza la eneregia universala cunoscuta sub numele de eter, iar acesta, la randul sau, atinge fiecare atom de materie din univers.

Toti oratorii au simtit influenta chimiei mintii, deoarece este bine stiut ca, imediat ce mintile individuale din public se sincronizeaza cu oratorul (intrand in armonie cu viteza de vibratie a mintii vorbitorului), in mintea lui entuziasmul se amplifica in mod vizibil, lucru care surprinde pe toata lumea, inclusiv pe el insusi.

Primele cinci-zece minute dintr-un discurs obisnuit sunt dedicate asa-numitei ‘incalziri’. Prin aceasta inteleg procesul prin care mintea vorbitorului si mintile membrilor publicului se contopesc in spiritul unei armonii perfecte.

Toti vorbitorii stiu ce se intampla atunci cand aceasta stare de ‘armonie perfecta’ nu se materializeaza pentru o parte a publicului.

Fenomenele aparent supranaturale care au loc la sedintele de spiritism sunt rezultatul reactiei mintilor din grup. Astfel de fenomene incep sa se manifeste de cele mai multe ori la cel putin zece sau douazeci de minute dupa ce s-a format grupul, intrucat acesta este intervalul de timp de care mintile din grup au nevoie pentru a se armoniza sau contopi.

‘Mesajele’ primite de membrii grupului de spiritism vin probabil de la una dintre urmatoarele doua surse sau din ambele, si anume:

Prima: Din depozitul vast al mintii subconstiente a unuia dintre membrii grupului

sau

A doua: Din depozitul universal al eterului, in care sunt foarte probabil stocate toate vibratiile gandirii.

Nu exista nicio lege naturala cunoscuta sau vreun argument omenesc care sa sprijine teoria comunicarii cu persoanele decedate.

Este stiut faptul ca orice persoana poate sa exploreze cunoasterea din mintea altcuiva prin acest principiu al chimiei mintii si pare plauzibil sa presupunem ca puterea poate fi extinsa pentru a include si contactul cu orice vibratii disponibile in eter; in caz ca exista asa ceva.

Teoria conforma careia vibratiile mai inalte si mai rafinate, cum ar fi gandirea, sunt pastrate in eter se dezvolta pornind de la faptul cunoscut ca nici materia, nici energia (cele doua elemente cunoscute ale universului) nu pot fi create sau distruse. Este rezonabil sa presupunem ca toate vibratiile, care au fost ‘intensificate’ suficient de mult pentru a fi receptionate si absorbite in eter, vor continua sa existe totdeauna. Vibratiile mai joase, care nu se amesteca si nici nu intra in contact cu eterul, au probabil o durata naturala de viata dupa care se sting.”

Up24012021

“Este un adevar bine cunoscut ca majoritatea oamenilor respecta regula de a intoarce binele sau raul facut, dupa fapta si rasplata. Daca barfesti un om, te va barfi si el la randul sau. Daca lauzi un om, te va lauda si el la randul sau. Daca sustii un om intr-o afacere, te va sustine si el.

Desigur, exista exceptii de la aceasta regula, dar in general este valabila. Cine se aseamana se aduna. Este in concordanta cu o mare lege naturala si este valabila in toate particulele de materie si in toate formele de energie din univers. Oamenii de succes atrag alti oameni de succes. Esecurile atrag esecuri. ‘Vagabondul’ de meserie va merge drept la tinta spre o casa ‘darapanata’, unde poate sa-si petreaca timpul in tovarasia altor ‘vagabonzi’, chiar daca tocmai a ajuns intr-un oras necunoscut, dupa caderea intunericului.

Legea Regulii de Aur este strans legata de Legea Obiceiului de a Face Mai Mult decat Esti Platit. Insasi faptul ca prestezi mai multe servicii decat cele pentru care ai fost platit pune in functiune aceasta lege prin care ‘cine se aseamana se aduna’, care este una si aceeasi lege cu cea care sta la baza filosofiei Regulii de Aur.

Este inevitabil ca omul care presteaza mai multe servicii decat cele pentru care este platit sa fie in cele din urma cautat cu infrigurare de cei care vor fi dispusi sa-l plateasca pentru mai mult decat face de fapt. Dobanda capitalizata la dobanda capitalizata este rata naturii atunci cand incepe sa achite datoria care a aparut ca urmare a aplicarii acestei legi.

Desi este fundamentala si atat de evidenta, legea este foarte simpla. Faptul ca nu este mai inteleasa si mai aplicata in general reprezinta unul dintre marile mistere ale naturii umane. Folosirea ei ascunde posibilitati care coplesesc imaginatia celor mai mari vizionari. Folosind-o, putem invata adevaratul secret – singurul secret care exista – al artei de a-i determina pe ceilalti sa faca ce vrem noi sa faca.

Daca vrei o favoare de la cineva, trebuie sa te hotarasti sa cauti persoana de la care vrei favoarea si, intr-un mod corespunzator, sa-i faci persoanei respective o favoare echivalenta cu cea pe care o doresti de la ea.  Daca nu reactioneaza la inceput, dubleaza doza si fa-i inca o favoare, inca una si inca una si asa mai departe, pana cand va ceda si, de rusine daca nu de altceva, va reveni si iti va face o favoare.

Ii determinam pe ceilalti sa coopereze cu noi daca mai intai cooperam noi cu ei!

Fraza anterioara merita citita de o suta de ori, deoarece contine esenta uneia dintre cele mai puternice legi pe care le are la dispozitie omul care intentioneaza sa ajunga la un succes de proportii.

Uneori se poate intampla, si chiar se va intampla, ca persoana careia ii faci un seviciu util sa nu iti raspunda niciodata si sa nu iti faca un serviciu similar, dar sa nu uiti niciodata acest adevar important – chiar daca acea persoana nu iti raspunde, altcineva va vedea tranzactia si, motivat de dorinta de a vedea ca ti se face dreptate, sau poate animat de o intentie mai egoista, iti va face serviciul la care ai dreptul.

‘Ce semeni, aia culegi!’

Este mai mult decat o morala plictisitoare; este un mare adevar practic care poate fi transformat in temelia oricarui demers incununat de succes. Indiferent daca vin pe drumuri intortocheata sau pe drumuri drepte, toate gandurile pe care le exprimam, toate faptele pe care le facem vor strange in jurul lor o sumendenie de alte ganduri sau fapte, conform naturii lor, si se vor intoarce la noi la momentul potrivit.”

Disponibila pentru imprumut.

Daca vrei cartea ta, click aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *