“Am infascat telefonul de pe birou de la primul apel. Era Claire.

– Am ceva informatii despre Fata din Jag, zise ea.

– Vrei sa vin acolo?

– Urc eu in cateva minute, raspunse ea. Sa mai schimbam cadrul putin.

Mirosul de oregano si de carnaciori o dadu de gol pe Claire. Intra in biroul meu cu o cutie de  pizza si doua Diet Coke, zicand:

– Pranzul e servit, iubito. Cea mai buna mancare din lume. Pizza.

Am mutat dosarele de pe un scaun de alaturi, am mai pus alte chestii pe pervazul ferestrei si am scos cele mai scumpe servetele de hartie si tacamuri de plastic pe care le aveam.

– Am luat-o pe scari, zise Claire, cufundandu-se in scaun si incepand sa taie pizza.

– Ei, puteai lasa scarile pe mai tarziu; avem nevoie de ele dupa pizza.

– Dupa cum spuneam inainte sa te-apuci tu sa faci glume, zise ea, razand, am urcat pe scari. Trei randuri de scari. Asta ar face cam vreo suta de calorii, nu crezi?

– Mda. Echivalentul unui sfert de felie din cea mai buna mancare din lume.

– Las-o balta!

Chicoti si arunca o felie de pizza aburinda pe farfuria mea de carton.

– Nici nu ma gandesc sa ma iau la intrecere cu mancarea. Nu ea e dusmanul meu.

– Armistitiu cu pizza, am zis eu.

– Pentru armistitiu, zise Claire, ciocnind cutia ei de cola de a mea.

– Armistitiu total, am zis eu. Si trei feluri de branza.”

Cartea o poti cumpara de aici.

“Am inceput amandoua sa radem. Sunetul pe care-l facea Claire cand se pornea pe ras era unul dintre cele mai placute urechii mele. Atunci cand munca devenea prea dificila si greu de suportat, ne destindeam de obicei prin ras. In zece minute, daduseram gata una dintre cele mai bune Pronto pizza. Claire ma pusese la curent cu tot ce aflase de Jane Doe.

– Avand in vedere ca a stat in frig azi-noapte, as zice ca Fata din Jag a murit in jur de miezul noptii, zise Claire, aruncand cutia de cola in cosul din biroul meu. Hainele erau superbe, continua ea, dar nu se prea potriveau. Prea mici in sus, prea mari in jos. Numai pantofii ii erau buni.

– Dar ea niciodata nu a umblat cu ei, nu-i asa?

– Aveau talpile curate. Si, la fel ca la Fata din Caddy, era data cu parfum numai in zona genitala.

– Cand incepi cercetarile?

– Cand ajung jos.

– Sa vin si eu?

L-am sunat pe Tracchio la birou si m-am invoit de la sedinta. Ma rasculam impotriva conducerii? Mda. Apoi m-am dus la camera de interventie si l-am luat pe Jacobi. I-am spus tot ce aflasem in timp ce coboram spre morga.

Intotdeauna am considerat acel loc unde lucra Claire, morga, un loc atat de sinistru, un adevarat soc pentru sistemul nervos – lumina aceea alba necrutatoare care cadea pe cadavre si cu cearsafurile care le ascundeau burtile golite de mate. Fetele nemiscate. Si mirosul intepator de dezinfectant.

Nu stiu cum, dar toate astea nu ii luasera nimic din farmecul Fetei din Jag. Ba, mai mult, arata mai tanara si mai vulnerabila decat in hainele acelea de firma.

Vanataia care-i inconjura gatul si urma albastruie din partea de sus a bratelor erau parca o insulta la albeata fara cusur a pielii ei. Dupa cateva ore petrecute la morga, incepuse totusi sa-si piarda din frumusete.

M-am uitat cum prietena mea se echipa din cap pana in picioare – boneta, costum, sort si manusi.

– Se pare ca e o alta crima curata, zise ea. Fara cutite, fara gloante.

Claire ii aseza capul fetei pentru a putea taia in forma de Y, de la umar la umar, in josul trunchiului prin cosul pieptului si pana la pubis.

Isi trase in sus masca, isi lasa in jos vizeta pentru fata si vorbi in microfon in timp ce taia un strat ingust de musculatura de la gatul fetei.

Decoji bucata cu ajutourl forcepsului si ne arata, mie si lui Jacobi, pata maronie de forma unei amprente de deget.

– Aceasta fata a fost asfixiata de doi violatori tampiti, zise ea. Exact ca fata din Caddy, nu exista o hemoragie. Asta inseamna ca a fost cineva care tinut-o apasata si si a sugrumat-o. I-a presat gatul aici cu degetul mare. Are forta baiatul asta, nu gluma. Iar altcineva i-a pus o ligatura. O chestie ondulata, care are un model deja intiparit. Seamana cu marginea indoita a unei pungi de plastic. Probabil ca si-a pus laba pe nasul si pe gura ei ca sa termine treaba cum se cuvine.

Am stat si m-am uitat la victima, imaginandu-mi crima odioasa care avusese loc.”

Daca vrei cartea ta, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *