“Asaza-ti frumos pantofii cand te descalti. Acest lucru iti va infrumuseta viata. Dezordinea din minte se reflecta in picioare.”

Cartea o poti cumpara de aici.

“Se spune ca poti sa intelegi multe despre o gospodarie daca te uiti la holul de la intrare, mai ales in casele japoneze, unde ne descaltam inainte de a intra in casa. Observa daca incaltamintea este perfect aliniata sau daca toate sunt aruncate la intamplare – iti poti da seama de starea de spirit a celor care locuiesc acolo numai dupa acest simplu detaliu.

In budismul Zen avem o zicala care spune ‘Uita-te sa vezi ce ai tu sub picioare’. Dincolo de intelesul literal, aceasta sugereaza si faptul ca cei care nu sunt atenti la propriii pasi nu se pot cunoaste pe ei insisi si nu pot sti incotro li se indreapta viata. Poate ca suna exagerat, dar un lucru atat de marunt poate influenta enorm modul in care traiesti.

Cand ajungi acasa, descalta-te si asaza-ti pantofii frumos la usa de la intrare. Doar atat. Iti va infrumuseta viata. Aceasta este natura umana.

Incearca sa-ti indrepti atentia asupra propriilor picioare.

Asezandu-ti frumos pantofii, faci urmatorul pas catre destinatie.

Incearca sa vorbesti cu voce tare. Este o modalitate de a te automotiva.

Vorbeste din piept si trezeste-ti creierul.

Ai vazut vreodata un calugar Zen intonand sutre?

Vocea lui rasuna zgomotos in sala templului in timp ce intoneaza sutra ca ofranda. Si, daca sunt mai multi calugari, intensitatea vocilor lor pare ca rasuna chiar din pamant.

De ce intoneaza cu o asemenea forta?

Exista un motiv intemeiat.

Cand vorbesti tare, de fapt, poti sa iti auzi clar vocea. Si, mai mult decat atat, asta iti stimuleaza si iti activeaza creierul. Noi, calugarii, ne trezim devrem si intonam sutra in primul rand ca o modalitate de desteptare a mintii.

Ca sa intonam cat mai tare, trebuie sa avem o pozitie corecta  si sa respiram din abdomen. Cantaretii de opera folosesc aceeasi tehnica. Iar acest lucru este benefic intregului corp. De aceea calugarii intoneaza sutra atat de tare.

O data pe zi incearca sa vorbesti tare, fie si doar ca sa saluti pe cineva dimineata. Vi fi uimit de cat de bine te vei simti.”

Daca vrei cartea ta, clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *