“Din nefericire, timpul nu a trecut la fel de repede in restul zilei. Nilly era atat de nerabdator sa ajunga acasa ca sa participe la Ultimul Mare Test cu Praf, incat a stat in clasa numarand secundele si urmarind miscarea buzelor doamnei Strobe. Nu era atent la ea si, cand si-a dat seama deodata ca doamna Strobe il arata cu degetul si ca toti ceilalti din clasa se uitau la el, Nilly s-a gandit ca probab il doamna Strobe ii pusese o intrebare.”

Cartea o poti cumpara de aici.

” – 2681, a spus Nilly.

Doamna Strobe a strambat din nas si a intrebat:

– Asta se vrea a fi raspunsulla intrebarea mea?

– Nu neaparat, a spsus Nilly. Dar atatea secunde au trecut sin ora asta. Bine, acum au mai trecut patru, asa ca pana acum au trecut 2685 de secunde. E un calcul matematic simplu.

– Asta inteleg, a dat sa raspunda doamna Strobe. Dar Nilly…

– Iertati-ma. Asta nu mai e raspunsul corect, a spus Nilly. Raspunsul corect este deja 2689.

– Mie-mi pare ca incerci sa ma duci cu vorba ca sa nu raspunzi la intrebare, a spus doamna Strobe. Pentru ca ai auzit ce te-0am intrebat, nu-i asa Nilly?

– Fireste, a spus nilly, 2692.

– Treci la subiect, as spus doamna Strobe, vorbind acum pe un ton usor agasat.

– Subiectul, a spus Nilly, e ca, din moment ce un minut are 60 de secunde si fiecare ora de curs are 45 de minute, nu voi avea timp sa raspund la intrebarea dumneavoastra, din moment ce 60 de secunde inmultit cu 45 da 2700 de secunde, ceea ce inseamna ca clopotelul va suna chiar…

Nimeni nu a auzit ce a spus Nilly la sfarsit, pentru ca in clipa aceea clopotelul a inceput sa sune puternic si ascutit.Doamna Strobe a incercat sa-l priveasca pe Nilly cu severitate, dar, cand a strigat: ‘Bine, toata lumea afara!’, baietelul a vazut ca profesoara nu prea se putea abtine sa zambeasca.”

Daca vrei cartea ta, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *