“Robert de Niro a mers la auditii ca toti ceilalti actori. A realizat destul de repede ca nu este bine sa astepte ca alti oameni sa-i ofere sansa cea mare: trebuia sa-si creeze una.”

Cartea o poti cumpara de aici.

“A gasit o carte interesanta, de Peter Savage si Joseph Carter, numita ‘Taurul furios’ despre care a crezut ca poate fi transformata intr-un film in care el sa detina rolul principal. O purta cu el si o arata tuturor. Era povestea vietii unui boxer pe nume Jake LaMotta. De Niro a convins un producator sa finanteze un film bazat pe aceasta carte. Producatorul a impus o conditie: ca regizorul Martin Scorsese sa se alature proiectului. Totusi, Scorsese nu era interesat – nu-i placea boxul si considera ca LaMotta nu este un luptator semnificativ, singurul sau talent fiind acela ca stia sa incaseze lovituri. Insa, dupa saptamani intregi de tratative din partea lui De Niro, Scorsese a devenit interesat de lupta lui LaMotta cu demonii interiori si a fost de acord. Au inceput filmarile. De Niro s-a ingrasat 27 de kilograme pentru a-l putea intruchipa pe LaMotta in anii sai de dupa cariera de boxer, un angajament extraordinar la vremea aceea. ‘Taurul furios’ a devenit unul dintre cele mai apreciate filme din istorie si i-a adus lui De Niro Oscarul pentru cel mai bun actor.

Pentru a produce ceva valoros, trebuie sa fii proactiv si sa generezi acel ceva, nu sa stai si sa astepti. Majoritatea oamenilor trec cataleptici prin viata, fara sa se intrebe ce fac, de ce sau daca conteaza cu adevarat pentru ei. Absorb valorile culturii lor, ale parintilor si ale prietenilor, acceptandu-le fara discutie.

Unul dintre participantii la atelierele mele de creativitate era un actor interesat de Shakespeare. Participase la nenumarate auditii, dar nu a prins niciun rol. Am analizat incurcatura in care se afla. Avea nevoie de aprobarea directorilor de teatru pentru a trece de auditii. De ce nu devii propriul tau director de teatru? i-am sugerat eu. Pui spectacolul in scena tu insuti? Nu dai bani altor actori? Joci singur toate rolurile. Fara recuzita? Iti faci totul din cutii de carton. A pus in scena ‘Hamlet’ si a jucat toate rolurile. Spectacolele sale erau unice, fascinante si neprevazute. A avut un succes atat de mare incat i s-au oferit roluri in spectacolele de pe Broadway. Le-a refuzat. De ce sa se intoarca la mila altora?

Principiul se aplica oricui. Crezi ca unde lucrezi nivelul de comunicare intre departamente poate fi mai bun? Atunci propune o solutie. Vrei sa fii scriitor? Nu mai astepta ideea cea mare – incepe sa scrii.

Suntem readusi la viata cand cream ceva ce consideram ca este valoros. Creativii merg inainte cu proiectele care conteaza pentru ei. Daca simt ca ce fac ei are importanta reala, isi dedica toata energia si tot timpul ideii respective. Ceea ce conteaza este sa faci ce conteaza.”

Daca vrei cartea ta, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *