Acest blog a inceput ca interfata unui proiect. Un proiect care a plecat de la placerea mea de a citi intr-o perioada in care cartea tiparita a devenit un obiect de recuzita pentru pozele postate pe retelele de socializare.

Se spunea ca televizorul iti deschide o fereastra catre lumea larga; calculatorul, tableta si apoi telefonul au ajuns sa deschida mai multe ferestre catre lumea larga. Totusi cartea nu deschide o fereastra catre o alta lume, ci darama toate zidurile in care am invatat sa cautam ferestre. Ne trece dincolo de orice fereastra.

Se spune ca oamenii bogati au obiceiul de a citi zilnic. Nu se specifica clar ce reprezinta bogatia acestor oameni, de ce sau ce ii face bogati. Se spune doar ca citesc zilnic.

Acum nestiind ce reprezinta bogatia, am decis sa citesc. Si citesc. Si gasesc o bucurie aparte in lectura, in lumile in care ma poarta, in ideile care ma inconjoara.

Proiectul meu e despre aceasta bucurie.

Asociatia Biblioteca Bunicului

Asociația este planta care a luat naștere din semințele de lectură care zăceau în membrii fondatori (Ionel, Mariana si Mihai). Udate cu perseverență aceste semințe, reprezentate de plăcerea de a citi, au încolțit și au luat forma în această Asociație, care are ca scop promovarea lecturii, a cărților tipărite și a altor forme de educație. Vrem să ajutăm tinerii să descopere plăcerea lecturii, în primul rând, și să-i să-i ajutăm și pe cei care au avut această plăcere cândva să și-o redescopere.

Se știe că lectura este un proces care ajută la dezvoltarea persoanei pe mai multe planuri, nu doar din punct de vedere cultural. Cititul ajută la concentrarea pe un singur lucru odată, combătând multitaskingul care a preluat puterea în zilele noastre; ajută la dezvoltarea imaginației și păstrarea tânăra a creierului, precum și la gândirea în profunzime, antidot pentru superficialitatea care domină societatea actuală.

Știm că e un demers de durată și că poate să pară o lupta cu morile de vânt, dar mai știm că schimbarea se face pas cu pas. O societate îmbunătățită poate apărea doar dacă membrii ei se îmbunătățesc, unul câte unul, carte cu carte.

Noi vrem să înființăm, în primă fază, biblioteci publice cu acces gratuit. Ne poți ajuta în acest demers prin mai multe modalități: ni te poți alătura, poți face donații pentru această cauză, poți redirecționa din impozit (https://formular230.ro/asociatia-biblioteca-bunicului), sau poți pur și simplu să deschizi o carte și să te bucuri de conținutul ei. Chiar și acest mic gest contează. Și pentru tine, dar și pentru cei de lângă tine.

Pentru imprumut, comentarii, sfaturi si alte idei, utilizati cu incredere biblioteca.bunicului@gmail.com